Den 24 mars var det dags för releasefest för boken Från Kaos till Klarhet – Tydliggörande pedagogik i vardagen!

 

Skolpedagogiska Skolmyndigheten i Malmö slog upp dörrarna till sin hjälpmedelsutställning, och tillsammans bjöd vi in till kalas! Det serverades snittar och tårta, och vi minglade och pratade om det som ligger oss alla varmt om hjärtat; Autism och andra funktionsvarianter, samt hur vi kan göra tillvaron så bra som möjligt för alla!

 

Louise Ardoris, utbildningsansvarig på Attendo NimbusAkademin har skrivit boken, och arbetet har varit ett samarbete med Attendo, som har stått för Louise arbetstid under skrivandet samt feedback och stöd från kollegor, samt Komlitt som är förlaget som har gett ut boken. Målet var att få till en bok som är konkret och vardagsnära nog att vara en inspiration och ett stöd i verksamheter runt om i Sverige, utan att tappa det kreativa och komplexa arbete det innebär att arbeta med Tydliggörande pedagogik baserad på TEACCH-modellen.

 

Boken följer ett väl beprövat upplägg från våra kurser och bygger på många års arbete med Tydliggörande pedagogik baserad på TEACCH-modellen samt att undervisa i detta, något som vi brinner starkt för!

 

I samband med releasefesten gjorde Attendo en aktivitet på åtskilliga ställen runt om i Sverige för att uppmärksamma alla personers rätt att kunna kommunicera sina önskemål och behov, och att förstå och kunna påverka vad som händer i ens eget liv. På kommunikationspunkter som t.ex. Malmö Central station delade vi ut ballonger och information om ämnet, och hade många inspirerande dialoger med människor som passerade. Det var en uppskattat aktivitet som också spreds på Instagram och Facebook.

 

Boken Från Kaos till Klarhet – Tydliggörande pedagogik i vardagen finns att beställa till exempel på www.komlitt.se

 

Här följer lite bilder från aktiviteten:

Related posts